Certifieringar och auktoriseringar

Certifieringar och auktoriseringar, Mälardalen VVS innehar flera olika certifieringar och auktoriseringar. Allt för att du som kund ska känna dig trygg när du anlitar oss. Vårt mål är att du ska kunna sova gott om natten. Med vetskapen om att våra rörmokare är certifierade och auktoriserade att utföra de rörmokerijobb du har anlitat Mälardalen VVS för.

Säker Vatten

Säker Vatten Mälardalen VVS
Säker Vatten

Mälardalen VVS som företag och personal är auktoriserade enligt Säker vatten, vilket vi ser som ett självklart val, dels för våra kunders trygghet men även för våra rörmokares skull. Säker Vatten innefattar en rad regler som syftar till att skapa säkrare installationer inom VVS-branschen.

En del av kraven som ställs för att bli auktoriserad enligt Säker Vatten är

  • Ansvarsförsäkring på minst 10 miljoner kronor
  • Branschlegitimationer från NEXUS
  • F-skatt
  • Minst en anställd med godkänd utbildning i Byggregler och normer
  • En eller flera anställda med godkänd utbildning i Säker Vatteninstallation
  • Minst en anställd med VVS certifikat

SSG Access

SSG Access är väldigt vanligt förekommande vid industrier. Då Mälardalen VVS personal utför en hel del arbeten både inne och i anslutning till industrier var det ett självklart val för oss att all vår personal skall ha ett eget personligt SSG Access-kort.

SSG Access förenklar för oss som entreprenör i vår relation till Mälardalen VVS industrikunder. Det är ett smidigt system för in- och utpassage och ett bra sätt för att styrka vår kompetens.

Då vi utför en hel del arbeten inne på eller i anslutning till industrier så var det en väldigt enkelt och naturligt val för oss att all vår personal har ett personlig SSG Access kort.

Heta arbeten

Heta arbeten är en certifiering som utfärdas av Brandskyddsföreningen. Förutom i vår bransch (VVS, byggarbeten och hantverk) förekommer heta arbeten även i andra sammanhang t ex vid borttagning av ogräs. I våra rörmokares vardag är det vanligt förekommande vid svetsning och kapning.

Ansul ANSULEX

Mälardalen VVS är certifierade enligt Ansul för att installera ANSULEX köksläcksystem. Ansulex är ett väl etablerat kökssläcksystem både i Sverige och övriga världen. Ansulex finns installerat i över 10 000 restauranger bara i Sverige och är även det vanligaste köksläcksystem för större restaurangkedjor.

Liftutbildning

Självklart så har vi rätt utbildning och kunskap för att framföra liftar. Att ha rätt utbildning för att få framföra en lift är även reglerat i lag.
Liftutbildning ett lagkrav enligt Arbetsmiljöverket AFS 2006:6. Det krävs att den som framför liften har både teoretiska och praktiska kunskaper.

Entreprenad certifieringar

Mälardalen VVS innehar även certifieringar som är direkt kopplade till vår entreprenad-verksamhet.

Ansvarsförsäkring

Ansvarsförsäkring är även ett krav enligt Säker Vatten. Det ställs även krav på ansvarsförsäkring i AB04 och ABT06.

Ansvarsförsäkring är en försäkring som vi som företag kan använda oss av om olyckan skulle vara framme. Detta är en extra trygghet för dig som anlitar oss.

BAS-U & BAS-P

BAS-U & BAS-P Arbetsmiljöverkets sammanfattning om ”Ansvar vid byggnads- och anläggningsarbeten”. Som en del av Mälardalen VVS kvalitetssystem ingår BAS-U och BAS-P utbildning för den personal hos oss som arbetar med entreprenad.

ID06

ID06 är en del av kraven för personalliggare inom byggbranschen. Syftet med personalliggare är bland annat att minska den svarta arbetskraften inom bygg. Personliga ID06 kort tillhandahålls till alla Mälardalen VVS anställda.