Värmepump Örebro, Kumla och Hallsberg

Med 25 år erfarenhet inom värmepumpar och VVS är vi ett självklart val för dig som önskar installera, byta ut eller beställa service av din värmepump. Mälardalen VVS hjälper både privatpersoner, fastighetsförvaltare och företag i Örebro, Kumla och Hallsberg med omnejd.

Att välja rätt i djungeln av värmepumpar är inte helt lätt. Som tur är står vi på Mälardalen VVS redo att hjälpa dig genom hela processen! Vi ser dessutom till att din nya värmepump installeras på ett korrekt sätt, allt för att du som kund ska känna dig trygg med din investering.

Vi erbjuder flera olika typer av värmepumpar i Örebro, Kumla och Hallsberg beroende på de förutsättningar er fastighet har. Vi har luft- och vattenpumpar, samt bergvärmepumpar. Vi erbjuder alltid besök på plats där vi tillsammans med dig, där vi tittar närmare på era behov och diskuterar olika alternativ. Vi hjälper er sedan med inköpet av värmepumpen, vi ombesörjer installationen och våra rörmokare ser till att ni lär er hur er värmepump fungerar. Självklart så kan vi även hjälpa er med felsökning och reparation av befintliga pumpar.

Olika typer av värmepumpar

Värmepump Örebro, Kumla och Hallsberg 1

Vi erbjuder ett brett utbud av olika värmepumpar och olika tillverkare såsom CTC och NIBE.

Välj mellan olika pumpar med eller utan varmvattenberedare. Önskar du att ha med eller utan app-styrning? Möjligheterna är många och tillsammans kommer vi att hitta rätt värmepump för dig.

Luft/vatten värmepump

Luft vatten värmepump är perfekt för dig som inte har möjlighet eller vill borra för bergvärme. En luft vatten värmepump är optimalt för dig som har ett behov under 25 000 kWh/år. Med hjälp av modern teknik så garanteras en låg ljudnivå tillsammans med en högenergi effektivitet.

Bergvärmepump

En bergvärmepump passar oftast bättre för dig med lite större tomt och boyta som har möjlighet att få ett tillstånd för energibrunn. Självklart så hjälper vi dig gärna med att söka tillstånd för energibrunn. Då vi även har ett nära samarbete med en brunnsborrare kan vi ta ansvar för hela installation av bergvärmepumpen.

Installation av värmepump

Oavsett om du önskar få en värmepump installerad, felsökt eller reparerad i Örebro, Kumla eller Hallsberg så har vi på Mälardalen VVS möjlighet att hjälpa dig med din pump. Vi hjälper kontinuerlig både privatpersoner och fastighetsägare med deras värmesystem och värmepumpar.

På Mälardalen VVS i Örebro har vi en gedigen erfarenhet av värmepumpar. I och med vår Säker Vatten auktorisering kan vi garantera våra kunder rådgivning och installation av högsta klass. Vår ambition är att alltid göra våra kunder nöjda. Genom att titta noggrant på våra kunders specifika behov erbjuder vi personlig vägledning genom hela processen – från idéstadiet till färdig installation. Efter utförd installation finns vi till för er för framtida service och underhåll.

Det är även en extra trygghet för dig som blivande kund att veta att våra rörmokare i Örebro alltid finns nära till hands, oavsett om det är i centrala Örebro eller om du behöver hjälp av en rörmokare i Kumla med din värmepump. Då vi även finns tillgängliga runt om Örebro oroa dig inte även om du behöver hjälp av en rörmokare i Hallsberg, så löser vi det också.

Service av värmepump

Självklart så erbjuder vi även service för värmepumpar, oavsett om vi eller någon annan VVS-firma har installerat den. Mälardalen VVS servar alla värmepumpar oberoende av fabrikat, tillverkare eller modell.

Kanske har du en värmepump som har börjat krångla eller bete sig underligt, en grundlig service säkerställer även att din pump är korrekt inställd och fungerar optimalt samt sänker din energiförbrukning.

Boka service

Använd formuläret nedanför för att boka service av din värmepump, Vi erbjuder service för alla typer av värmepumpar förutom luft luftvärmepumpar.

  Kontaktinformation

  Övrig information  Värmepump, hur mycket sparar man?

  Värmepump Örebro, Kumla och Hallsberg 2
  Spara pengar med en ny värmepump

  Hur mycket kan man minska sin uppvärmnings kostnad med en ny värmepump? En modern värmepump är en bra investering både för dig och miljön.

  Nedan har vi gjort enklare schablonberäkning på hur mycket man kan spara med en värmepump. Om du vill få veta hur mycket ni kan beräkna spara in genom att byta till en värmepump, ta gärna kontakt med oss så tar vi fram en energikalkyl utifrån er fastighet och era förutsättningar.

  Nedan har vi tagit fram 3 alternativ där vi jämför en värmepump mot pellets, olja, och el.

  Beräkna besparing med värmepump

  Värmepump jämfört med pellets

  Fördelen med en värmepump mot pellets är att du slipper beställa pellets, får lägre kostnad för uppvärmning samt ett driftsäkrare system.
  Schablonmässigt så brukar man säga att pellets har en kostnad på cirka 0,60 öre per kWh, medans en bergvärmepump ligger runt ca 0,30 öre per kWh.

  Byta från olja till värmepump

  Att byta från olja till en värmepump har ekonomiska fördelar, men även fördelar för miljön och bekvämlighetsfaktorn. Slipp tänka på att beställa villaolja och lägg tid annat istället. Om vi utgår från att du betalar ca 9 000kr/m3 olja och förbrukar ca 20 000 kWh per år – då är det fullt möjligt med en besparing omkring 20 000kr per år.

  Värmepump jämfört med direktverkande el

  Med en värmepump behöver du inte oroa dig för om elpriset kommer att skjuta i höjden till vintern. Med en förbrukning på ca 25 000 kWh per år och en kostnad på 150 öre per kWh, så beräknas man spara in ca 25 000kr per år genom att byta till en värmepump istället.

  ROT-avdrag för värmepump

  ROT-avdrag värmepump
  ROT-avdrag för värmepump

  Installation av värmepump i Örebro, Kumla och Hallsberg med omnejd ger dig som kund rätt till ROT-avdrag. Läs mer om ROT-avdrag för värmepump och se hur du som privatperson kan dra av upp till 30% av arbetskostnaden på deklarationen. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar på och vi hjälper gärna till med kalkylen för att du som kund ska få en så tydlig bild som möjligt av vad projektet kommer att kosta.

  Offert för värmepump

  Med 25 år erfarenhet inom VVS kan vi erbjuda våra kunder i Örebro med omnejd högklassig installation och service av värmepumpar till riktigt bra priser. Oavsett om du redan har en värmepump eller önskar installera en värmepump så är vi ett säkert val. Är du osäker på vilken värmepump som lämpar sig bäst för just din fastighet? Kanske har du redan en värmepump i din fastighet men känner dig osäker på om underhållet skötts ordentligt?

  Eller kanske önskar du ett speciellt märke och modell? Inga problem för Mälardalen VVS, vi erbjuder dig både installation, utbyte och service av värmepumpar.

  Beställ en kostnadsfri offert för installation/service av värmepump redan idag. Oavsett om du önskar ett specifikt märke som Nibe, Daikin, Vaillant eller CTC så kommer vi göra vårt yttersta för att just du ska bli helt nöjd.

   Kontaktinformation


   System och installation

   Övrig information