Avloppsrensning Örebro, Kumla & Hallsberg

Stopp i avloppet? Lugnt våra rörmokare hjälper dig, vi rensar avlopp i Örebro, Kumla & Hallsberg med omnejd. Vid akuta ärenden ber vi dig kontakta oss via telefon men vi ber dig även att ha översikt för att vi inte alltid kan svara direkt.

Alla rörmokare på Mälardalen VVS har mångårig erfarenhet och stora kunskaper om avloppssystem. Därför kan du som kund vara försäkrad om att. Vi alltid får lyckas rensa ditt avlopp på ett fackmannamässigt sätt oavsett utmaningen. Vi har anlitats av och hjälpt både privatpersoner, företag och fastighetsskötare i Örebro, Karlskoga, Kumla, Arboga samt Hallsberg och Nora.

avloppsrensning i Örebro, Kumla och Hallsberg
Stopp i avloppet? Lugnt vi hjälper dig

Vi rensar alla typer av avlopp så som:

  • Badrum
  • Diskbänkar
  • Duschar
  • Kök
  • Toaletter
  • Tvättstugor
  • Tvättmaskin
  • Med mera.

Som privatkund har du möjlighet att spara pengar med hjälp av ROT-avdrag.

Stopp i avloppet

Det finns flera olika anledningar till att det blir stopp i ett avlopp. Det beror oftast på en eller flera av följande faktorer att man av misstag spolar ner något som man inte ska spolas ner i ett avlopp, eller så har stoppet byggt upp över tid inuti avloppet, eller underdimensionerat, eller helt enkelt ett felinstallerat avlopp.

Badrum

Avloppsrensning Örebro, Kumla & Hallsberg 1

I badrum så är de vanligaste stoppen i avloppet duschen, badkaret, handfatet eller toan i badrummet. Oftast så beror det på nedspolat hår & smink. Som övertid samlas och skapar ett stopp.

Kök

Avloppsrensning Örebro, Kumla & Hallsberg 2

I kök finns det oftast bara två avlopp man kan få stopp i, köksdiskbänken och diskmaskin (beroende på man har diskmaskin så klart). Själv diskmaskinen i sig orsakar inga stopp det är däremot resterna ifrån disken som byggs upp över tid i avloppet som kan orsaka stopp i avloppet.

Tvättstuga

Avloppsrensning Örebro, Kumla & Hallsberg 3

Efter varje tvätt så tömmer tvättmaskin sig själv på tvättvatten, genom avloppet den är kopplad till. När vattnet töms så är det naturligt att skölj/tvättmedelsrester, hårstrån, textilfiber och luder. Moderna tvättmaskiner är betydligt mer miljövänliga vilket bland annat innebär att den använder mindre vatten. Men det är fortfarande samma mängd smuts som sköljs ur de smutsiga kläderna.

Kostnad för att rensa avlopp

pris rensa avlopp
Kostnad för att rensa avlopp

Kostnaden för att rensa avlopp beror på flera olika fakotrer dels storleken på avloppsystemt som ska rensas samt omfattningen desto flera olika stopp som finns i avloppet desto längre tid tar det.

Som privatperson har du möjlighet att använda dig utav ROT-avdrag för själva kostnaden på arbetstid för att rensa avlopp.

Lär dig mer om ROT-avdrag och vad som krävs för att du som privatperson ska kunna tillgodo se dig själv ROT-avdrag för avloppsrensning det finns pengar att spara.

Lägga nytt avlopp

collage avlopp
Installation av nytt avlopp

Vi kan även hjälpa till med planering samt utförande av nytt avlopp, sedan Mälardalen VVS grundades har vi dragit flera nya avlopp både kopplat till kommunernas egna avloppsnät. Men även till våra kunders egna avloppsbrunnar.

Oavsett om det gäller sommarstugan utan för Nora eller villan som ligger centralt i Örebro. Så hjälper vi dig med allt som har med avlopp och VVS att göra.

Vi hjälper dig med ditt avlopp

Vad behöver du hjälp med när det gäller just ditt avlopp? Oavsett om du har stopp i en del av avloppet eller hela avloppet. Så finns vi här för dig, jag har jobbat aktivt med avlopp och avloppsrensning sedan 1990.

Så hur kan jag hjälpa just dig med ditt avlopp?

Mvh Jesper Rasch, VD

Jesper Rasch Mälardalen VVS
Jesper Rasch, VD