Golvvärme i Örebro, Kumla och Hallsberg med omnejd utfört av erfarna rörmokare, Golvvärme är perfekt att installera vid renovering eller nybyggen då det ökar komforten i alla rum du installerar det i. Rummet blir varmare till en lägre kostnad och det är en miljövänlig lösning för uppvärmning. För lägre kostnader vid installation finns det möjligheter för privatpersoner att använda ROT-avdraget.
Vi på Mälardalen VVS använder oss av högkvalitativa märken som LK, Uponor och Thermotech. Våra rörmokare i Örebro, Hallsberg och Kumla har många års erfarenhet av att installera golvvärme. Så du som kunder kan känna dig extra trygg med vetenskapen om att du får ett väl utfört golvvärmesystem – ta kontakt med oss redan idag för att få experthjälp.
Fördelar med vattenburen golvvärme

Fördelarna med att använda med vattenburen golvvärme är många, även jämfört mot elektrisk golvvärme. Förr var en vanlig anledning till att välja el baserat att det byggde mindre, men med modern vattenburen golvvärme så är det inte längre ett problem. På senare tid har det även blivit vanligare utanför badrum i till exempel kök och sovrum.
Golvvärme är vackert och praktiskt
Med golvvärme sparar du plats slipp synen av element och rör längst med väggarna. Vilket även ger dig friheten att kunna placera dina möbler som du önskar. Med vanliga element är det viktigt att den varma luften från elementet kan ta sig ”ut” och spridda värmen. Medans golvvärmen värmer golvet direkt som i sin tur blir ett enda stort element.

Vattenburen golvvärme

Det finns tre olika typer av golvvärme – vattenburen, luftburen, och elektrisk. Har du redan ett vattenburet värmesystem så är vattenburen golvvärme det mest fördelaktiga valet för att du kan använda din befintliga värmepump. Du kommer även att kunna sänka din uppvärmningskostnad, eftersom golvvärme är ett så kallat ”lågtemperatursystem” som använder lägre temperaturer för att fungera än vanliga element.
Golvvärmeinstallation
Själva installation av golvvärme går relativt fort, och vanligast är att man passar på när man redan renoverat något annat. Om du till exempel ändå ska byta kök eller renovera badrummet, så är det smidigt att passa på att lägga ner golvvärmeslingorna medan du ändå renoverar den delen av ditt hus.
Det är även rekommenderat ifrån Golvbranschens Våtrums Kontroll (GVK) att man överlåter själva installation till en auktoriserad rörmokare.
Dock bör inkoppling mot befintligt värmesystem utföras av en VVS-montör som är auktoriserad enligt Säker Vatten
Golvbranschens VåtrumsKontroll

Självklart så är Mälardalen VVS i Örebro ett auktoriserat VVS-företag. Vilket ställer tuffa krav på oss som företag.
Golvvärme i badrum
Vanligaste stället att förlägga golvvärme är utan tvekan badrummet. Speciellt om man har klinkers på golvet. Slipp ett kallt golv och säg hej till ett varmt och skönt golv istället!
Golvvärme i badrum är ett perfekt val för dig som önskar ett stilrent badrum.
Förutom att bidra till ett luftigare intryck så sparar du även plats, samtidigt som badrummet kommer att torka avsevärt snabbare. Vi utför även renovering av badrum vilket gör Mälardalen VVS till ett perfekt val för dig som önskar att renovera badrummet.

Kostnad för golvvärme?
Kostnaden för att installera golvvärme beror på några olika faktorer:
- Val av fabrikat (LK, Uponor och Thermotech)
- Ytans storlek och antal slingor
- Tillbehör (termostater, rumsgivare, appstyrning)
Elburen golvvärme är lite billigare i kostnad när det gäller material, men slår man ut kostnaden över tid så är vattenburen golvvärme det bästa alternativet. Har du redan en värmepump i fastigheten så kommer besparing med vattenburen golvvärme bli ännu mer jämfört med elektrisk golvvärme.
Du kan även använda ROT-avdrag för golvvärme, vilket minskar arbetskostnaden för installation av golvvärme med upp till 30%.
Få offert för golvvärme
Ta kontakt med oss på Mälardalen VVS för att beställa en kostnadsfri golvvärmeoffert. Med över 30 års erfarenhet av golvvärme, VVS och rörmokeri är vi ett tryggt val. Självklart så går det även bra att ta kontakt med oss för rådgivning,projektering och installation inom VVS.
