Vaillant värmepumpar

Nu kan vi på Mälardalen VVS med glädje meddela våra kunder och samarbetspartners att vi blivit certifierad återförsäljare av Vaillant. Inom branschen är Vaillant ett väletablerat varumärke, känt för sin goda kvalitet, moderna design samt den tyska ingenjörskonst som är ett signum för dess effektiva värmepumpar.

Vaillants historia

Vaillants anrika historia sträcker sig tillbaka till 1874 och den tyska staden Remscheid, där företaget grundades av Johann Vaillant. Redan i slutet av 1800-talet kom Vaillant att revolutionera hela branschen med framtagandet av det ”slutna systemet” som användes för att kunna värma vatten i en gasdriven panna. För första gången någonsin kunde vattnet värmas upp på ett hygieniskt sätt, samtidigt som temperaturen kunde kontrolleras. Det här var inte bara banbrytande – utan även början för ett helt nytt fält inom värmeteknologin!

Vaillant har haft patent på det slutna slutna systemet sedan 1894, och systemet används än idag. Sedan början av 1900-talet har företaget fortsatt att expandera i takt med att nya idéer och innovativa lösningar har skapats. Användningsområdena för de olika värmesystemen har breddats och det generella intresset för, och behovet av, bra värmesystem har ökat.

Idag tillverkar Vaillant värmepumpar som är både ekonomiska, pålitliga och effektiva. Resultatet av detta har blivit ett marknadsledande företag inom bland annat värmeteknik.

Vaillant värmepump
Vaillant värmepumpar

Fördelarna med en värmepump ifrån Vaillant

Vaillant har ett brett utbud av värmepumpar både luft vatten samt bergvärmepumpar och deras produkter lämpar sig för många olika typer av anläggningar. Detta innebär att det med stor sannolikhet finns en värmepump som är just vad du letar efter, med precis de specifikationer du eftersöker. Oavsett om du vill ha en värmepump till sommarstugan eller industrilokalen har Vaillant någonting för dig!

Det som gör dessa värmepumpar unika är deras förmåga att på ett flexibelt sätt kunna ta hand om olika typer av energikällor, såsom jordvärme, bergvärme, grundvatten och utomhusluft. De har också produkter som är specialiserade på att producera värme genom luft eller vatten. Fördelen med dessa kan vara att man inte behöver gräva upp trädgården för att använda dem.

Gemensamt för alla Vaillants värmepumpar är deras diskreta, stilrena och kompakta design. Flera av deras värmepumpar har integrerade ”sound safe”-system vilket gör så att enheten är tyst i drift. Vissa av värmepumparna går dessutom att fjärrstyra via en app och genom mobiltelefonen.

Vaillant är den ledande producenten inom värmeteknik i hela Europa och när du köper deras värmepumpar får du tre års garanti på produkten samt sex års trygghetsförsäkring.

Vaillant värmepumpar 1
Vaillant Green IQ

Ett miljövänligt alternativ Green IQ

Värmepumpar är ett miljövänligt alternativ för både uppvärmning och varmvattenproduktion. Genom att kunna utvinna energi från basala källor som berg, jord, luft och vatten blir Vaillant en av de främsta värmepumpsproducenter som är framtidsorienterade. Tack vare Vaillants egna Green IQ (Grön IQ) som visar vägen både för dig och för övriga Sverige blir det lättare att göra ett bra val för dig och naturen. Blir det ännu enklare att göra ett bra val både för dig men även för naturen runt omkring dig. Endast handplockade värmepumpar som är noggrant utvalda och uppfyller ett antal kriterier som framtagits av industri ledande experter märks med Green IQ emblemet.

Green IQ innebär bland annat att

 • De mesta av det material som används kan återvinnas
 • Fjärrstyrning via smartphone och surfplatta
 • Gratis app för mobilen och surfplattan
 • Hög kvalitet
 • Lägre energikostnader
 • Minimum energimärkning A
 • Möjlighet för fjärrdiagnostik via installatör
 • Optimal effektivitet
 • Smart, användarvänlig hantering av reglerenheten
 • Universal gränssnitt för systemutbyggnad
 • WiFi / WLAN kompatibel

Läs mer om: Vaillants smarta värmepumpar

Vaillant värmepumpar 2

Kostnadseffektiva värmepumpar

Om du är intresserad av att skära ner på dina omkostnader för uppvärmning är en värmepump från Vaillant precis det du söker. Värmepumpar är både kostnadseffektiva, driftsäkra och miljövänliga. Tack vare ROT-avdraget så kan du även spara in på kostnaden för en rörmokare. Vill du få information om hur mycket dina omkostnader kan minska? Tveka inte, utan kontakta oss på Mälardalen VVS i Örebro redan idag för en kostnadsfri offert.