Välj rätt luft luftvärmepump för ditt hem

Att välja rätt luft luftvärmepump är enklare än det verkar. Det finns givetvis en uppsjö av luftvärmepumpar att välja mellan på marknaden. Olika tillverkare med olika modeller bidrar till att det kan framstå som en mindre jungle

Vilken luft luftvärmepump passar mitt hus

Som vi tidigare har tagit upp så är det inte alltid en luft luftvärmepump är den bästa lösningen.

  • Mindre hus med öppen planlösning
  • Ett billigare alternativ än andra typer av pumpar
  • Inte gjord för kallare klimat

Viktigt att tänka på innan man väljer luft luftvärmepump

Tänk på att välja en pump som framför allt är gjord för att klara det kalla klimatet vi har här i norden. Det är även ett skall krav sedan 2009 att installationer av framför allt luft luftvärmepumpar utförs av en behörig och certifierad installatör. Vilket även kylbranschen i sin helhet är kritiska till ”Många installationer utförs av personer utan certifikat”.

Få hjälp med att välja rätt luft luftvärmepump

Är du osäker på vilken typ av luftvärmepump som lämpar sig bäst för din bostad. Så finns det bra hjälp att få om du till exempel bor i Stockholm. Det finns gott om företag som sysslar med VVS Stockholm. Så kan du få hjälp att välja den bästa luft luftvärmepumpen. Genom att även begära in offert på luft luftvärmepumpar. Så får du som kund en tydlig överblick över vad en värmepump installation eventuellt kommer att kosta just dig.