NIBE värmepumpar Örebro

NIBE är ett av Sverige mest välkända tillverkare av värmepumpar och tillbehör. Här kommer vi kika lite närmare på deras sortiment av olika pumpar. Vi kommer även lite kort berätta om installation, service och reparation av deras produkter. Är du osäker på vilken värmepump som passar dig bäst? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig genom hela processen. Vi både installerar, servar och reparerar NIBE värmepumpar i Örebro, Kumla och Hallsberg med omnejd.

NIBE lager terminal
NIBE lagerterminal

NIBE (Nibe Industrier AB) har varit aktiva inom värmebranschen sedan 1949, från början hette företaget ”Backer Elektro-Värme AB”. Familjen Bernerup med grundare Nils Bernerup valde 1989 att sälja företaget till två externa investerare och några anställda.

Värmepumpar från NIBE

NIBE erbjuder ett brett utbud av olika typer och modeller, en av deras mest kända serier är S-serien. Dock innehåller S-serien inga frånluftsvärmepumpar. Enligt NIBE så har även effekten på deras produkter ökat i snitt med 1% bättre per år.

Bergvärmepump

Bergvärmepump NIBE S1255
NIBE S1255

Det går inte att nämna NIBE utan att nämna deras bergsvärmepumpar. När det gäller bergvärme så är de en av marknadens mest framstående tillverkare. NIBE S1255 är den senaste bergvärmepumpen inom S-serien.

 • Möjlighet till styrning via app
 • Inbyggd varmvattenberedare
 • Anpassar elförbrukningen efter kommande elpriser

Luft/vattenvärmepump

Luft/vattenvärmepump NIBE SPLIT ACVM 270
NIBE SPLIT ACVM 270

NIBE luft/vattenvärmepump SPLIT ACVM är en kompakt och modern pump. Enheten anpassar sig automatiskt efter husets behov.

 • Elpatron
 • Varmvattenberedare
 • Modernt styrsystem
 • Kan leverera upp till 58 grader i framledning

Frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepump NIBE F750
NIBE F750

NIBE har ett brett utbud av frånluftsvärmepumpar, till exempel deras F750 som lämpar sig för upp till 200 kvm stora hus. Pumpen kommer utrustad med stor och rejäl kompressor.

 • Energiklass 35°C: A+++
 • Klarar av upp till 4 olika värmesystem med olika temperaturer
 • Stöd för schemaläggning av värme, ventilation och varmvatten
 • Tydlig och användarvänlig display med färg

Installation av värmepump

Själva installation av en NIBE värmepump tar lite olika tid beroende på utgångsläget. Men vanligt visst så byter man en befintlig pump på en eller två dagar. Vid nyinstallation tar det längre tid men mycket beror på hur omfattande själva installation är. Vid konvertering från elvärme av en villa tar det någon vecka, beroende på storleken.

På Mälardalen VVS så erbjuder vi alltid besök på plats om möjligheten finns. Sedan tar vi fram en unik offert för installation av värmepump utifrån de förutsättningar som finns.

Privatpersoner har även i vissa fall rätt till ROT-avdrag, vilket sänker kostnaden för installation av en värmepump från NIBE. Oavsett om du bor i Örebro, Kumla eller Hallsberg med omnejd så har du i många fall rätt till ROT-avdrag. Läs mer om ROT-avdrag installation av värmepump.

Varmvattenberedare från NIBE

Har man lågt i tak eller använder mycket varmvatten, så kan man behöva komplettera med en varmvattenberedare. Om man dessutom valt en värmepump utan inbyggd varmvattenberedare så behöver man en varmvattenberedare.

NIBE har ett brett sortiment av varmvattenberedare och självklart så kan vi på Mälardalen VVS hjälper er med installation av varmvattenberedare från NIBE. Vi erbjuder dels hjälp med nyinstallation men självklart även utbyte.

Service och reparation

Service NIBE värmepumpar Örebro
Service NIBE värmepumpar

NIBE har inget uttalat krav att man ska serva sin värmepump varje år. Dock rekommenderar dem att man gör en så kallad funktionskontroll var 2-3 år. Ett generellt tips för alla värmepumpar och värmesystem är att man kontinuerligt kontrollerar filter, säkerställer att systemet är fritt från luft, och är uppmärksam på ”nya ljud” från systemet.

Emellanåt händer det även att NIBEs pumpar behöver ses över. På Mälardalen VVS har vi över 30 års erfarenhet av värmepumpar, vilket gör oss till ett tryggt val om din pump strular.

Felkoder och felmeddelanden

Några av de vanligaste frågorna vi får angående NIBE felkoder och felmeddelanden

Värmepump HP-larm, vad kan jag göra?

HP-larm uppstår när kompressorn i värmepumpen blir för varm, vilket oftast beror på dåligt eller inget flöde alls i värmesystemet om det är en bergvärmepump. Är det däremot en luft/vattenvärmepump så är det laddflödet som brukar vara orsaken till larmet.

1. Säkerställ att termostaterna på värmesystemet är öppna
2. Kontrollera så att värmesystemet är fritt från luft och ordentligt avluftat
3. Säkerställ att rätt värmekurva är vald
4. Kontrollera att cirkulationspumpen (samt laddpumpen för luft/vattenvärmepump) går

Osäker på hur du skall göra? Kontakta en rörmokare!

TB-Larm frånluftvärmepump, vad ska jag göra?

Ett TP-larm betyder att pumpens elpatrons temperaturbegränsare har löst ut.
Det du kan testa till att börja med för att försöka åtgärda problemet är:

1. Stäng av frånluftvärmepumpen
2. Säkerställ att ditt värmesystem är ordentligt avluftat
3. Återställ temperaturbegränsaren enligt manual för din värmepump
4. Starta om frånluftsvärmepumpen

Osäker på hur du skall göra? Kontakta en rörmokare!

Hjälp med NIBE värmepumpar

Finns det något du funderar över när det gäller NIBE, värmepumpar eller något annat inom VVS? Ta kontakt med oss på Mälardalen VVS så hjälper vi dig mer än gärna. Vi hjälper dagligen både företag och privatpersoner med VVS. Våra rörmokare i Kumla, Örebro och Hallsberg finns här för dig.