Smart värmepump ifrån Vaillant

Är du en av dom som tröttnat på att ta dig in i pannrummet varje gång en justering av värmepumpen behöver göras? Ofta är det trånga och svårtillgängliga utrymmen som man befinner sig i och risken att slå huvudet i ett lågt hängande rör är inte helt obefintlig. Men med Vaillants smarta värmepumpar är dessa obekväma äventyr ned i källaren ett minne blott! Ta istället fram din telefon, slå dig ned i en skön fåtölj, tänd ett ljus och sköt värmepumpen via Vaillants användarvänliga app! Appen är bara en i raden av smarta funktioner som kommer med en värmepump från Vaillant. Vi ska nu titta närmare på värmepumparna från Vaillants för att se varför just dessa produkter säljs allt mer på den svenska marknaden.

Du har väl inte missat att Mälardalen VVS rörmokare i Örebro sedan en tid tillbaka är stolta certifierade återförsäljare av Vaillants värmepumpar. Vaillant ligger i framkant när det gäller innovation och kvalité och erbjuder mycket funktionalitet för pengarna. Dom är även stora på marknaden i våra skandinaviska grannländer, då pumparna är speciellt testade och framtagna för att passa vårt nordiska klimat.

Smarta värmepumpar ifrån Vaillant

Vaillants värmepumpar jobbar med en teknik som ständigt ger den mest effektiva driften med den högsta verkningsgraden. Detta är särskilt effektivt vid låga temperaturer i värmeanläggningen och hjälper till att hålla ned driftkostnaderna avsevärt.  Tekniken sitter i kompressorn och bidrar även till en mycket hög årsverkningsgrad på dessa värmepumpar. Men vad som verkligen gör Vaillants värmepumpar unika och som tydligt visar att dom ligger i framkant när det gäller innovation är deras smarta styrningssystem som i princip digitaliserar din värmepump. Kontrollenheten är väderkompenserad vilket innebär att den tar hänsyn till utomhusklimatet och årstiden för att på ett så effektivt sätt som möjligt hålla värmen i din fastighet.

Med internetuppkoppling till ditt system så kan du dessutom övervaka och förändra värme- eller varmvatteninställningar på distans. Detta kan med fördel göras via appen! Det blir då enkelt att följa din energiförbrukning och du ökar på så sätt kontrollen över dina kostnader.

Lösningar för olika värmekällor

Oavsett om du har bergvärme, fjärrvärme eller någon annan energikälla så passar Vaillants värmepumpar mycket bra. Vi hjälper dig gärna att välja rätt värmepump för din fastighet. Värmepumparna finns både med och utan integrerad varmvattenberedare kontakta oss redan idag så berättar vi gärna mer.

Styr din värmepump via app

Vaillants app finns tillgänglig både via App Store och Google Play. Den är gratis att ladda ned. Du kan med hjälp av appen styra ditt värmesystem även när du inte är hemma. På så sätt kan du se till att ditt hem är uppvärmt till önskad temperatur när du kommer hem efter semestern och att det finns gott om varmvatten redo för hela familjen. Detta smarta sätt att styra värmesystemet bidrar inte bara till ökad komfort för er i hushållet utan håller även nere dina driftkostnader och sparar på miljön.

Vaillants värmepumpar moderniserar din fastighet

Har du en äldre fastighet med äldre radiatorer så passar faktiskt Vaillants värmepumpar bra här också, mycket tack vare den smarta kompressorn. Man kan ha en framledningstemperatur på upp till 65°C.

Ljudlös drift

Vaillants har utvecklat ett system som heter Sound Safe System, vilket innebär att ljudnivån på värmepumpen blir mycket låg. Detta uppnås via en kombination av bra isolering av komponenterna samt så kallad av-vibrering av systemets delar för att undvika ljud som uppstår då värmepumpens delar vibrerar.

Hur man installerar och kommer igång

Att installera en värmepump från Vaillant är enkelt – om det görs av en certifierad installatör. Vi är speciellt utbildade i just Vaillants sortiment och certifierade återförsäljare. Vi börjar med att titta på vilken typ av värmepump din fastighet har behov utav, sedan sköter vi själva installationen och gör de grundinställningar som behövs. Det är mycket enkelt att sedan sköta värmepumpen själv. Att ställa in värmekurva, inställningar för varmvatten osv görs på ett logiskt sätt på kontrollenheten. En hel del funktioner kan som sagt även styras via appen. Vi visar er hur man sköter värmepumpen och sedan finns det även så klart en manual att tillgå.

En värmepump behöver även underhållas kontinuerligt och enklare kontroller såsom vattennivåer, osv gör du enkelt på egen hand. Våra rörmokare hjälper er dessutom självklart med servicen på er värmepump.

Kontakta oss idag på Mälardalen VVS om ni är intresserade av en smart värmepump från Vaillant eller funderar har andra funderingar.